Minkälaisia kokemuksia mahtaa olla pienten paikkakuntien yrittäjillä. Täällä olemme paljon yrittäjät keskenämme keskustelleet siitä, että mikähän yleensä mahtaa olla syynä siinä, että oman paikkakunnan asukkaat eivät käytä oman paikkakunnan yrittäjien palveluita?
Monen yrittäjän leipä on täälläkin täysin riippuvainen kesäasukkaista.
Tässä esimerkki: Pidin viime viikonloppuna askartelukurssin, jonka hinta 25 euroa 2h/ sis opetuksen, tarvikkeet ja työkalun. Hinta oli paikallisille asukkaille liian kallis, mutta porukkaa tuli Joutsenosta ja Joensuusta, heille ei ollut liian kallista ja matkakaan ei ollut este. Olen jo aikaisemmin täysin luopunut tuosta mainostamisesta paikallisesti, vaan kutsun ne henkilöt suoraan, joita asia kiinnostaa. Mukana oli myös yksi paikallinen asukas. Nyt olen mukana suunnittelemassa pienimuotoista kesätapahtumaa, olemme yhteydessä kesäasukkaisiin ja paikallisiin yrittäjiin, paikalliset asukkaat saavat tulla myös mukaan, mutta heille tästä ei mitenkään erikseen edes tiedoteta.
Leirikouluhankekin etenee. En muista olenko tästä edes mitään aiemmin kirjoittanut, mutta olen mukana perustamassa ja tarjoamassa omia tuotepaketteja tuonne Mikkolanniemen Leirikouluun, jossa testiryhmät vierailevat keväällä. Syksyllä alkaa tositoimet! Laitan siitä vaikka oman kirjoituksen myöhemmin, nyt täytyy alkaa suunnitella illan 4-H-kerhon askarteluohjelmaa.