Yleensä jossain vaiheessa elämää tulee se hetki, jolloin sitä alkaa miettiä omaa työhistoriaansa ja onko tyytyväinen siihen mitä tekee työkseen vai olisiko syytä tehdä asialle jotain.

Itse varasin ajan työvoimatoimistoon työnvalintapsykologille (nyt en kyllä muista ihan varmasti onko tuo nimitys oikea). Kerroin työhistoriani (levy-yhtiö, tekijänoikeusala), koulutukseni (hotellin vastaanottovirkailija) ja harrastukseni (asukasyhdistyksen puheenjohtajuus, käsityöt). Kun eniten painotin tuota käsityöjuttua, että käyn niitä myös myymässä, niin tämä noin 60v mieshenkilö esitti aivan käsittämättömän kysymyksen: "kudotko vai virkkaatko"?

Vastasin kylmän rauhallisesti: " en kumpaakaan." Äärimmäisen käsittämätöntä, ihan kuin muuta ei olisi. Eli en kudo, enkä virkkaa, enkä tee mitään muutakaan, missä tarvittaisiin jotain lankaa, paitsi ompelua koneella ja joskus harvoin ristipistoa. Kotimaisista käsityölehtien tilaamisistakin olen luopunut, koska puolet lehdestä jää lukematta, koska niissä on vain neuleohjeita. Kun aikoinaan tilasin Uudet Käsityöt-lehteä, meni tuo Novita ostamaan sen ja feidasi pois nuo muut jutut ja sain sitten yhden numeron Novitaa tilalle ja lopetin tilaukseni samantien. Tilasin myös joskus tuota Sinä Osaat-lehteä, joka ei mitenkään erityisen hyväkään ollut, mutta senkin tilauksen lopetin, kun alkoi olla puutarha- ja ruokaohjetta mukana. Kun ei tuota puutarhaa ollut ja ruokaohjeet eivät nyt niin erikoisia olleet. Jaaha ja kirjoitus lähti kovasti rönsyilemään.

No, lopputuloksena oli, että ihanne ammattini olisi verhoilija... No eipä minusta verhoilijaa kyllä tullut...

Eli sitten vaihdoin vielä it-alalle, mutta pian kävi selväksi, että siinäkään työpaikassa ei ollut tarpeeksi haastetta, vaan sitten perustin tuon yrityksen.

Nyt olen sitten monessa mukana: olen 4-h kerhon lasten askartelukerhon ohjaaja, askarteluverkkokauppias, sisustus- ja lahjatavaraverkkokauppias, tulossa leirikoulujuttua ja muuta mukavaa, oikeasti lista tulee kasvamaan vielä hurjasti!

Lopuksi voin vain sanoa, että jos työ tökkii, vaihda työpaikkaa tai työtä, työssä joutuu viettämään niin paljon aikaa elämästä, että jos siitä tulee vitutusta, se ei ole sen arvoista! (Ei vaikka siitä hyvin maksettaisiinkin, voin kertoa kokemuksesta)!