Olin eilen uuden hankkeen tiedotustilaisuudessa. Tässä pohjaa tiedoille:

 Haluatko olla mukana kehittämässä Parikkalan ja Rautjärven alueen käsityöläisyhteistyötä? Parikkalan ja Rautjärven käsityökeskuksille yhdessä on myönnetty hankerahoitus Leader+ ohjelmasta. Käsityöt tuloksi- hankkeen tavoitteena on saada alueelle toimiva käsityöläisverkosto ja markkinointitapahtumat. Hankeen kesto on vuoden 2007 loppuun. Hanketta hallinnoi Etelä-Karjalan Käsi- ja taideteollisuus ry.

Hanke maksaa 200 euroa per osallistuja sekä talkootunteita tehtävän työpanoksen. Ihan mielenkiintoista nähdä, tuleeko hankkeesta tuloja sen verran, että saa tuon 200 euroa kuitattua. Hankkeessa on tarkoitus järjestää Parikkalan ja Rautjärven kuntien alueille käsitöiden myyntitapahtumia. Lähdin hankkeeseen mukaan, vaikka olin jo tehnyt periaatepäätöksen siitä, että en enää lähde myymään tuotteitani ns. kissanristiäisiin. Kun harrastuspohjalta tein ja myin näitä tuotteita, silloin oli aikaa siihen, mutta nyt kun pitäisi oikeasti elanto tästä saada ei paljon naurata, jos seisot koko päivän ja myynti jää aika vaatimattomaksikin. Kun olin vuonna 2003 Tampereen Kädentaidot messuilla Pirkkahallissa, myynti oli siellä ihan mukava, mutta paikkamaksuun nähden aika vaatimaton. Onneksi vanhempani asuvat Tampereella ja oli ilmainen majoitus, muussa tapauksessa olisi kyllä mennyt miinuksen puolelle.

Etsin kumppania joko kevään tai ensi syksyn Forma-messuille, joten jos täältä päin Suomea olisi joku lähdössä, niin ottakaa yhteyttä.