Osallistuin viime vuoden alussa myös paikalliseen projektiin, jossa kehitettiin workshopin avulla käsitöitä myyntikuntoon. Oma koulutukseni jäi kesken (lopetin kesken), koska koulutuksesta tuntui olevan enemmän haittaa kuin hyötyä. Oma kehitettävä käsityöni oli Sutkin ja Roosa pussilakanasetti vauvoille. Ajatuksena oli pieniruutuisesta kankaasta pussilakanasetti, jossa olisi itse suunnittelemani painettu boordi. Sutkin ja Roosa ovat amerikkalaistyylisiä pupuja ja painetussa boordissa on useita yksityiskohtia.

Tuotekehittely ei oikein kohdallani onnistunut. Muiden mielestä kuvassani oli liikaa värejä, liikaa yksityiskohtia, olisi pitänyt olla musta-valkoinen yksinkertaisempi kuva, kysyttiin jopa, että jos lapseni voisivat kuvan piirtää. Kun sitten toinen kurssilainen kysyi, että olenko jo valmis luovuttamaan, tuntui, että jos tässä koulutuksessa vielä jatkan, niin olen valmis lopettamaan koko yrittämisen. Kukaan ei neuvonut, miten voisin valmistaa tuotteen sellaiseksi kuin haluan, oltiin vaan valmiita muuttamaan tuote sellaiseksi, että voisin valmistaa sen seulatekniikalla. Lopetin kurssin kesken, koska yrittäjyys kuitenkin kiinnosti enkä halunnut yrittämistä lopettaa. Laitoin sitten tuotteeni "lepäämään".

Sitten löysin sellaisen käsityöyrittäjän, jonka kuvassa on useita yksityiskohtia, paljon värejä ja tuote muutenkin miellytti silmää. Hänen tuotteessaan (painettu tyynyliina) oli juuri niitä pieniä yksityiskohtia, joita "en saanut" omaani laittaa. Päätin ottaa häneen yhteyttä ja kysyä hänen käyttämäänsä tekniikkaa.

Tästä aiheesta lisää blogissani myöhemmin.